Connect with us

Kriminal

Hrvatsko pravosuđe treba amerčki model sa porotom, a ne korumpiranim sucima!

Published

on

Nakon skandala sa sutkinjom sa Brača saga mafije u visokim pravosudnim institucijama se nastavlja…

Država na silnim sporovima zarađuje ogromne količine novca pa se drži isplativim za pravosudnu ekonomiju tužbe otezati, a zakone neprestano prepravljati.

Pravosuđe je postala ekonomska grana od koje pojedinci u Hrvatskoj jako dobro žive, a država ubire visoke poreze dok su proizvodi njihovog posla opljačkani i obespravljeni građani sve tanjeg đepa.

Odvjetnik koji zastupa oštećenike RBA mafije M. Križanović kaže:

“Živimo u vremenu apsolutne pravne nesigurnosti, više nego ikad država mora zauzeti jasan stav da li će se jednom zauvijek reći STOP neovlaštenim vjerovnicima i zaštititi oštećenike koji trpe agoniju pravne nesigurnosti kroz sudske sporove strahujući od neprimjene zakona koji je na snazi.”

Pravna nesigurnost u kontekstu borbe prava na zaštitu od neovlaštenog vjerovnika.

Oštečenici RBA mafije su nakon jednoglasno usvojenog zakona koji je javno objavljen u Narodnim Novinama, čime je stavljen u funkciju, prošao sve saborske odbore i čija je primarna svrha zaštita od RBA mafije podnjeli žalbe kako bi se obeštetili no zbog sprege pravosudnih institucija i bankarske mafije u Hrvatskoj građani su završili u krugu pakla visokih sudskih troškova i neizvjesnih zakona.

Oni koji bi trebali sprječiti nepravdu u Hrvatskoj ju zapravo stvaraju i na njoj dobro profitiraju!

Dok svakodnevno čitamo u novinama o korupciji i kriminalu sudaca moramo se pouzdati u njihovu pravičnost i znanje prava ?

Kako amoralne i kompromitirane osobe mogu upražnjavati sudske pozicije u sudbenoj, zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti ?

Dok predsjednika Vrhovnog suda napada odbjegli tajkun, ministar pravosuđa je uhvaćen u kršenju zakona iz koristoljublja. Sutkinja Maja Šupe je oslobodila tajkuna koji je usmrtio i ozljedio već nekoliko ljudi neopreznom vožnjom, a Mirela Rodin učinila sve za pravosudni inženjering RBA mafije.

Zašto u Hrvatskoj nema građanske porote kao naprimjer u Americi?

Mnoge države su odlučivanje pravnih pitanja prepustili građanima takozvanim porotama (nasumično izbranim građanim), a sudci su tu samo da izreknu kazne i protumače zakone građanima u poroti, koji donose posljednju odluku.

Zašto su sudske plaće toliko visoke, a troškovi suđenja toliko skupi.

Kome treba takvo pravosuđe i tko si ga može priuštiti ? Zaprimjer na suđenju RBA kriminalcima odvjetnica koja zastupa RBA mafiju ispostavlja račun na 25 000 kn, a onda još na šuđenju za 20-minutno prevođenje svoje stranke zatraživa naknadu od 1000 kn što joj sudac odobrava!

Sudci ko pijani milijarderi odvojeni od građanske realnosti i prosječne hrvatske plaće. Okruženi su velikom količinom pravosudne i regularne policije koja štiti njihov koruptivni i izdajnički karakter.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kriminal

Kapitalistički neoliberalizam i proizvodne kvote sa svrhom uništenja RH

Published

on

Dok je Hrvatska pod udarom kapitalističkog neoliberalizma i tzv. slobodnom protoku kapitala, sumnjiva porjekla, pranje novca, u Hrvatsku stižu direktive o proizvodnim kvotama, zagrani ribolova, uništenje šuma i privatizaciji voda.

Izdajnička vlada je omogućila predaju Gospodarskog pojasa bez ispaljenog metka, mađarske avione na hrvatskom nebu, dok mi brojimo poginulie vojne pilote, srušene zrakoplove i bespilotne letjelice.

Iza

EU Hrvatsku pretvara u austro/ugarski imigracijski rezervat!

Hrvati danas imaju slične probleme kao i američki Indijanci. Hrvati su prjetnja vlastitoj državi i novoj EU okupaciji.

Nametnuti euro

Nametanje eura sa svrhom onemogućavanja ekonomskih reformi i kontrola Hrvatske Narodne Banke.

Dvojezičnost u Istri

EU pod krinkom razvojnih programa provodi talijanizaciju istre, u Istri je i službeno omogućeno Talijanskom jeziku ravnopravnost sa Hrvatskim jezikom u državnim institucijama.

Ukradena INA

Kriminalno preuzimanje INE nije onemogućeno nego se otegnuo postupak vraćanja u vlasništvo Hrvatske kao i lažna obećanja premijera Plenkoviča.

Njemačke tajne službe zakuhavale rat u Jugoslaviji

Njemačke tajne službe su radile na rasturanju Jugoslavije, a Austrijska ambasada uhvaćena u prikrivanju kriminala RBA zadruga.

Rušenje jednoglasno usvojenog zakona u Saboru RH

Zakon Marina Škibole koji je razotkrio i zaustavio kriminal RBA zadruga srušili tajni agenti stranih tajnih službi i birokracija Europske Unije.

Njemačke tajne službe i austrijska ambasada prikrivale pljačku Raiffeisen banke

Guranje Hrvatske u Šengen sa svrhom masovne migrantske imigracije

Licemjerna Europa inkrimirane hrvatske političare stavlja u institucije Europske Unije

Drakonske kazne za paljenje zastavae EU

Predizborna uhicenja su znak duboke drzave kontrola nezavisnih institucija

Continue Reading

Kriminal

Ukradeni novci u austrijskim bankama u Hrvatsku se vraćaju

Published

on

Continue Reading

Kriminal

Škibola pozvao na bojkot namještenih izbora!

Published

on

Lažna prebivališta aktiviraju se prije izbora !

Kriminalne strukture kontroliraju našu državu – kazao je Škibola

Škibola je pozvao oporbu na kolektivni bojkot izbora iz razloga što valdajuća garnitura namješta izbore izmišljenim prebivalištima i glasovima.

Demokracija sa 100 000 lažnih prebivališta nema nikakvog smisla.

Continue Reading

Popularno