Connect with us

Vremeplov

Kako je austrijski car opljačkao Zrinske i Frankopane !

Published

on

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vremeplov

Turska opsada Sinja

Published

on

Continue Reading

Vremeplov

Sinjsku alku uveličavale i žene

Published

on

Alku se doživljava kao isključivo mušku manifestaciju, ali i žene mogu biti članice Viteškog alkarskog društva. Marija Šabić (rođena Grčić) bila je članica alkarske uprave od 1968. do 1969. Povjesničar Šime Jurić spominje da su u Alki sudjelovale djevojke na konjima s cvijećem, ali je s vremenom došlo do ukidanja tog običaja. Akvarel Antuna Barača iz 1838. prikazuje alkarsku povorku u kojoj se nalaze i žene.

Continue Reading

Diktatura

Kalergijev plan, masonska okupacija Hrvatske imigracijom!

Published

on

PANEUROPSKA IDEJA je ideja unifikacije Europe nastala davne 1923 godine u aristokratskoj austrijskoj obitelji. Začetnik i tvorac ove ideje je austrijski grof Richard von Coudenhove-Kalergi i njegovo djelo Paneuropa (1923). Kalergi je sin diplomata Hasburške monarhije i japanske bogatašice.

Grof Richard u Svibnju 1933 godine daje intervju u kojem izražava punu podršku talijanskom fašizmu i predlaže federaciju Europe po fašističkom modelu. U ovom vrlo srdačnom razgovoru Kalergi veliča Mussolinija i hvali talijanska nastojanja te govori da bi Mussolinijev najveći doprinos mogao biti prema ideji ujedinjene Europe.

Među mnogim nacijama, fašistička Italija je ona koja je dala veliki doprinos problemu Ustavnih reformi i socijalnom problemu.

Italija je već rješila problem Ustavnih reformi, te je dala potrebne elemente za rješavanje socijalnih problema. Talijanska sudbina je da se efektivno supotstavi trećem najvećem problemu, Europskom problemu.

Kalergi je zagovarao da fašistički Ustav i spoj aristokratskih i demokratskih vrjednosti čini talijanski model prikladnim modelom za Europsku federaciju.
Kalergi veliča fašistički režim jer za razliku od Buržoazijske demokracije ili Boljševizma, fašistički model udaljava politiku od ekonomije.

On potvrđuje da talijanski stabilni nedemokratski režim predstavlja model za reformu Europe na bazi francusko-talijanskog saveza i jednakosti između Latinske i Germanske Europe.

Fašistički oponenti Pan-Europe često su identificirali Pan-Europski pokret sa demokratskim idejama, takav pokušaj je osuđen na propast, moje filozofske ideje nisu demokratske već isključivo aristokratske.

Kalergi je bio omražen u krugovima Trećeg Reicha i etnonacionalisti do danas razotkrivaju takozvani “Kalergijev Plan”, koji je on promovirao kako bi uništio bjelu rasu Europe kroz masovnu imigraciju.

Kalergi zloglasno predviđa u svojoj knjizi (Practical Idealism – Praktični Idealizam) 1925. godine. Čovjek će biti hibrid u dalekoj budućnosti. Današnje rase i kaste u sve većem broju postaju žrtve činjenice da se prostor, vrijeme i predrasude prezaviđu. Eurazijski-negroid, rasa budućnosti, mnogo sličan antičkom Egipćaninu zamjeniti će različitost ljudi sa mnogim različitim osobnostima.

Vlade treba suditi prema njihovoj volji provedbe Pan-Europske ideje, a ne iz perspektive njihovih kućnih politika.

U djelu Praktični Idealizam, Kalergi zagovara teoriju da su stotine godina opresije, napravile Židove superiornim ljudima, “vodeću naciju budućnosti” i “Europsko duhovno plemstvo.”

Hitler je smatrao da je Kalergij mlakonja i da se Europa mođe ujediniti jedino oružanom silom, za primjer je naveo Bismarcka koji je željeznom šakom ujedinio Njemačku, a ne pustim naklapanjima.

Krajnji cilj Pan-Europske Unije je stvoriti pojedinca bez jasnog identiteta, čovjeka bez kulture i nacionalne svjesti, izbrisati sve razlike među nacijama i stvoriti jednu naciju koja će isključivo služiti europskoj aristokraciji.

Nakon što je počinio samoubistvo na čelu pokreta ga je zamjenio Otto von Habsburg.

  • Ovo su neki od citata iz njegovih djela:
  • Svaki veliki povjesni događaj počinje kao utopija a završava u realnosti. (djelo Pan-europa)
  • U iščekivanju smo najopasnije revolucije u svjetskoj povjesti, revolucija države protiv čovjeka. Iskušavamo najveću idijotariju svih vremena, obožavanje države. (djelo Pan-europa)
  • Jedan korak naprijed vrjedi više nego tisuću zamišljenih koraka. (djelo Totalitarna država protiv čovjeka)

Organizacija Paneuropska unija svoju podružnicu ima i u Hrvatskoj, a među članovima Hrvatske paneuropske unije su i neke javne ličnosti. Rad Hrvatske paneuropske unije podržan je javnim novcem koji im je dodijelila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u predsjedništvu hrvatske podružnice ove udruge sjedili su premijer Andrej Plenković, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i bivši ministar obrazovanja Pavo Barišić.

Continue Reading
Advertisement

Komentari

Popularno