Connect with us

Ratno profiterstvo

Međunarodni kriminal, RBA banka skriva pranje otetog hrvatskog novca !

Published

on

Dokument upućen 5. srpnja 2011. iz Raiffeisen banke u Austriji prema austrijskoj Agenciji za nadzor financijskog tržišta FMA – i, upućen na njihov zahtjev, otkiva koje su osobe na štednim računima kod RBA grupe 30. lipnja 2011. godine imale iznose veće od milijun eura.

Martina Andexlinger, pročelnica FMA-ovog odjela za prevenciju pranja novca i financiranje terorizma, 17. lipnja 2011. uputila je generalnom direktoru Raiffeisen banke – Landesbank Steiermark AG, Markus Mairu posebni nalog naslovljen kao “Zahtjev za predaju popisa hrvatskih klijenata”.

5. srpnja 2011. stiže odgovor od Raiffeisenovog direktora Maira koji otkriva listu hrvatske ratno-profiterske tranzicijske elite, koji u tom trenutku na štednim računima kod RBA grupe skrivaju milijunske iznose.

Na listi se nalaze brojni europski i saborski zastupnici, gradonačelnici, ustavni suci, državni dužnosnici, ministri, generali, diplomati, špijuni i predsjednički savjetnici.

Među imenovanima su i supruge Ive Sanadera i Ive Josipovića, kćer Vesne Pusić, supruge Milana Bandića i Nadana Vidoševića, bivši šef INA-e idr.

U dokumentu su imenovani RBA klijenti koji su na dan slanja podataka za FMA-u, na računima kod RBA Grupe imali pohranjene iznose za koje mnogi od njih ne bi mogli dokazati porjeklo.

Ukoliko se iznosi sa tih računa usporede sa njihovim prihodima i imovinskim karticama jasno je da se ovdje radi o ukradenome novcu. Mnogi dužnosnici sa popisa u to vrijeme novac s tih računa nisu naveli kao štednju ili financijska sredstva koja posjeduju u imovinskim karticama koje su ispunjavali kao državni dužnosnici čime su očito prikrivali trag tog novca. Novac su zato mnogi spremili na imena članova svoje obitelji.

Na popisu se tako nalazi Đurđa Adlešić s iznosom od 2 895 000 eura, ustavna sutkinja Ingrid Antičević Marinović s iznosom od 1 407 800 eura, ustavni sudac Mato Arlović s iznosom od 1 000 670 eura, supruga zagrebačkog gradonačelnika Vesna Bandić sa iznosom od 4 098 400 eura, bivši HDZ-ov rizničar i šef Carine Mladen Barišić s iznosom od 6 300 800 eura, Vesna Čačić s iznosom od 1 480 030 eura, Ivan Čehok s iznosom od 5 631 500 eura, Anto Đapić sa iznosom od 2 831 400 eura, na računu bivšeg HDZ-ovog predsjednika Sabora Žarka Domljana nalazi se iznos od 3 765 000 eura, na račun bivšeg predsjednika uprave INE Tomislava Dragičevića nalazi se 1 691 250 eura, na računu HDZ-ovog mesara i bivšeg saborskog zastupnika Stjepana Fiolića nalazi se iznos od 2 194 000 eura idr.

Na listi tajnih RBA računa u Austriji našli su se i Stipe Gabrić s iznosom od 4 933 210 eura, saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš s iznosom od 4 541 900 eura, Zoran Gobac s iznosom od 2 377 000 eura, Ana Hanžeković kćer kralja ovrha s iznosom od 9 710 000 eura, supruga bivšeg HDZ-ovog ministra i saborskog zastupnika Andrije Hebranga, Danijela Hebrang s iznosom od 2 758 000 eura, kontroverzni tajkun Tomislav Horvatinčić s iznosom od 3 184 000 eura, čelnik policijskog sindikata MUP-a Dubravko Jagić s iznosom od 1 463 000 eura, Tomislav Jakić s iznosom od 1 070 500 eura, bivši HDZ-ov ministar, saborski zastupnik i tajkun Ivan Jarnjak s iznosom od 1 663 500 eura te Sanaderov tajkun Robert Ježić s iznosom od 2 970 000 eura !

Da je ovo organizirani međunarodni terorizam nad građanima Hrvatske, zataškavan od austrijske diplomacije potvrdio je i istraživački novinar Margetić !

Bankari su taj novac prali u suradnji sa kriminalcima u institucijama hrvatske države na način da su Hrvatima otimali nekretnine lihvarskim kreditima.

Hrvati su izkamatareni novcima otetim građanima Republike Hrvatske.

Članak dopunjen i preuzet sa portala www.seebiz.eu

O zakulisnim igrama Europske Unije i izdaji zakona Marina Škibole koji je trebao zaštiti dužnike čitajte ovdje

Prepravljen zakon Marina Škibole ide u novu zakonsku proceduru !

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kriminal

Eksponencijalni nestanak hrvatskog stanovništva znači nestanak Hrvatske!

Published

on

Državni tajnik Strmota pred šokiranom ministricom dao ostavku

Continue Reading
Advertisement

Komentari

Popularno