Connect with us

Diktatura

Modus operandi RBA mafije

Published

on

RBA mafija je djelila kredite sa ciljem preuzimanja nekretnina koje su uzimali pod hipoteku. Financirali su izgradnju stanova pred slom tržišta nekretnina čime su krizu dodatno poticali i ubrzavali. Sve je to šutke gledala Hrvatska Narodna Banka koja je radila analize kretanja tržišta nekretnina iz kojih je vidljiv strmoglav pad. Novac su posrednici ilegalno unosili u torbama preko granice.

Posrednici koji su davali kredite nemaju apsolutno nikakvo bankarsko obrazovanje te su informacije o zahtjevima za kredit dobivali od banaka koje su takva kreditiranja odbijali zbog činjeničnog stanja na tržištu. Tada bi dolazili na kućnu adresu tražioca kredita gdje su im obećavali vrlo povoljne kredite da bi ih zatim varali već u startu sa previsokim provizijama i skrivenim troškovima.

2007. godine direktor RBA zadruga August Walter i posrednik bez bankarskog obrazovanja Željko Drdić osnivaju poduzeće DRWA nekretnine d.o.o. Ovo poduzeće će koristiti za otkup i preprodaju otuđenih nekretnina kao i za pranje novca.

Iako su ugovori potpisani mnogo prije ulaska Hrvatske u Europsku Uniju mafijaška hobotnica zahvatila je i Europsku Uniju koja je prešla preko osnovnog prava tzv. retione temporis. EU sud je proglasio sam sebe nadležnim za ugovore koji su potpisani prije nego što je Hrvatska bila članica Europske Unije tek. 2013 godine ?!

Korisnike kredita su varali lažnim prikazima stanja tržišta i ohrabrivali ih za investicije unaprijed osuđene na propast. Građevinaru bi isplatili dio kredita te bi on bio prisiljen novce trošiti u po njima predviđenu svrhu kako bi dobio i ostatak novca. Tako su ljude nepotrebno ulagali u neku i ne tako nužnu opremu kao što su električne rolete, klima uređaje idr. opremu koja je poskupljivala samu izgradnju i povećavala kamatu. Na taj način su znali da će se lakše preoteti nekretninu koju će kasnije preprodati po puno većoj cijeni.

Takozvani posrednici nemaju potrebne kvalifikacije za pružanje usluga u bankarstvu kao niti njihove osnovane firme, a RBA zadruge nameju potvrdu za kreditiranje na području RH što su po zakonu o bankama dužne imati.

Banka bez potrebnih dozvola podjelila nekoliko stotina miliona eura novca nepoznatog porjekla.

ZAKON O BANKAMA 2008.godine Pružanje usluga preko podružnice u Republici Hrvatskoj

Članak 83.(1) Kreditna institucija iz druge države članice ili financijska institucija iz članka 82.📷 ovoga Zakona koja namjerava osnovati podružnicu na području Republike Hrvatske može podnijeti zahtjev za upis podružnice u sudski registar i početi pružati usluge:
1) nakon što od Hrvatske narodne banke dobije obavijest o uvjetima koje radi zaštite općeg dobra mora poštivati tijekom pružanja usluga na području Republike Hrvatske ili
2) ako takvu obavijest nije zaprimila, nakon isteka dva mjeseca od dana kada je Hrvatska narodna banka od nadležnog tijela matične države članice zaprimila obavijest i priloge sa sadržajem iz članka 73.📷 ili 74.📷 ovoga Zakona.
(2) Ako kreditna ili financijska institucija iz stavka 1. ovoga članka naknadno namjerava promijeniti neki od podataka iz članka 73.📷 ili 74.📷 ovoga Zakona dostavljenih nadležnom tijelu matične države članice, dužna je o tome, u pisanom obliku, obavijestiti Hrvatsku narodnu banku najmanje mjesec dana prije izvršenja te promjene.
(3) Na kreditne ili financijske institucije iz stavka 1. ovoga članka na odgovarajući način primjenjuju se odredbe članka 73.📷 i 74.📷 ovoga Zakona.
(4) Ako nadležno tijelo matične države članice obavijesti Hrvatsku narodnu banku da financijska institucija ne ispunjava neki od uvjeta iz članka 82.📷 stavka 1. ovoga Zakona, na poslovanje te financijske institucije primjenjivat će se propisi koji reguliraju poslovanje financijskih institucija u Republici Hrvatskoj. U tom slučaju Hrvatska narodna banka dužna je proslijediti tu obavijest nadzornom tijelu u Republici Hrvatskoj.

Visoke provizije od nekoliko desetaka tisuća eura koje su trebale biti utemeljene na stručnim analizma tržišta nisu imale nikakve temelje već su se krediti isplaćivali isključivo sa namjerom prevare i pljačke naivnih korisnika kredita koji u ništa i zakonitost ovog posla nisu sumnjali budući da su oni poslovali pod imenom Raiffeisen banke.

Iako je Raiffeisen banka prvotno tvrdila da sa njima nema veze kasnije im je plaćala odvjetnike i stručnjake za propagandu, tzv. stručnjaci za odnose sa javnošću.

Jedan od tih stručnjaka je i kontroverzni Krešimir Macan, vješti manipulator medijima koji je radio za RBA banku, predsjednika Josipovića te premijera Plenkovića. Na taj je način premijer Plenković zavaravao oštečenike dok je u isto vrjeme preko Macana imao direktnu vezu sa ljudima iz RBA zadruga. Inače Macan je poznat po aferi u kojoj je sa predsjednikom Josipovićem izvlačio novac više na linku ovdje, a u javnosti je ostao poznat po nezapamćenom ispadu u emisiji Otvoreno gdje je iz čista mira nakon što je razotkriven počeo urlati na Karolinu Vidović Krišto te je zatim pobjegao iz emisije.

KREŠIMIR MACAN JE SA JOSIPOVIĆEM RADIO NA PRIKRIVANJU KRIMINALa rba banke, i sami su uhavaćeni u izvlačenju novca iz javnih poduzeća

Dok se premijer pretvarao da radi na zastavljanju kriminala planirao je upravno suprotno njegovu zaštitu i legalnost u institucijama Republike Hrvatske i Eurposke Unije.

Medijska Cenzura i Propaganda

Cenzura medija je započela u Austriji i Njemačkoj gdje je ušutkan novinar ORF televizije te su video uradci koje je stavio na internet ubzano nestali.

Nakon koruptivnih akcija protiv tzv. Škibolinog zakona koji je trebao zaštititi korisnike kredita, Ista situacija se ponovila i sa ovim video koji je nestao sa stranica HRT televizije, te je banka nastavila sa kriminalnim aktivnostima.

Brojni hrvatski zakoni koji štite nezakonito kreditiranje se ne primjenjuju zbog korupcije na sudovima Republike Hrvatske.

Europa provodi financijski terorizam i otimačinu kuća i domova u Hrvatskoj !

POBOJNOST/PONIŠTENJE UGOVORA

Sukladno odredbama (hrvatskog) Zakona o obveznim odnosima, postojanje određenih mana volje prilikom sklapanja ugovora uzrokuje ništetnost ili pobojnost pravnog posla.Pobojnost je pravni institut koji za razliku od ništetnosti ne nastupa već po samom zakonu, već je nužno u sudskom postupku utvrditi postojanje razloga pobojnosti te zahtijevati poništenje takvog ugovora. Međutim, ugovornim stranama ostavljena je mogućnost takav ugovor, koji je utvrđen pobojnim, naknadnim radnjama kovalidirati tj. osnažiti, što kod ništetnih ugovora nije moguće. Legitimirane strane u ovim sudskim postupcima mogu biti samo ugovorne strane, a treće osobe nemaju pravo zahtijevati utvrđenje pobojnosti i poništaj pobojnih ugovora.Jednom kada je ugovor poništen, ona ugovorna strana koja je nešto ispunila ima pravo na povrat danog, a ako to nije moguće ili se narav ispunjene obveze protivi vraćanju, ta ugovorna strana ima pravo na odgovarajuću naknadu u novcu. Ta naknada se računa prema cijenama u vrijeme donošenja sudske odluke.

Plenković kao i Josipović štite RBA kriminalce koji posluju nezakonito a kći Stjepana Mesića na tajnim računima ima 12 814 000 eura

Oštečenici su zbog korupcije u Europskoj Uniji primorani tražiti pravdu na sudu u Washingtonu, gdje će podnjeti tužbu protiv Republike Hrvatske i Europske Unije.

tajni dokumenti dokazuju kriminal RBA zadruga
agencija za nadzor financija u Austriji
korupcija i kriminal
tajni dokumenti dokazuju korupciju hrvatske Vlade
tajni dokumenti dokazuju korupciju hrvatske Vlade

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Diktatura

Najpoznatiji super uhljeb prima 200000kn mjesecno, a radi za lihvare

Published

on

Super Dobitnik prestižne nagrade Super uhljeb portala veleizdaja.com je sudac Siniša Rodin koji zarađuje nevjerojatnih 200 000 kn mjesećno.

90-tih je snimljen sa HDZ ekipom od koji su neki po zatvorima, a neki bivši predsjednici, a neki ratni profiteri.
Na slici drugi sa desna ponosno pozira sa olovkom i istovremeno bulji u foto kameru. Očigledno da je ovaj štreberski izgled dobro unovčio.

U zadnje vrjeme je aktivno branio RBA mafiju zbog koje je jednoglasno u Saboru RH prihvaćem Škibolin zakon.

Sudac je zaključio da nije važno kada su ugovori potpisani i da kada ljudi potpisuju ugovor moraju pratiti i političko stanje Republike Hrvatske i europske integracije. Odnosno da zato što je ugovor potpisan prije nego što je uopće RH bila u EU svejedno ove protuzakonite ugovore treba tumačiti kao da su potpisani u EU. Za ovakvo tumačenje zakona moraš biti dobar debelokožac budući da bi to značilo da upisom u autoškolu ti automatski postaješ vozač, a ako skriviš sudar za vrjeme studiranja ti se treba suditi kao vozaču sa dozvolom, a ne vozaču bez dozvole. Npr upisom u autoškolu možeš praktički početi voziti jer češ ti u budućnosti položiti vozački. 

Ovakvo bezumno tumačenje zakona nemože objasniti zašto onda postoje vozači sa dozvolom i bez dozvole, odnosno bankari sa dozvolom i bez dozvole.

Ovdje se radi o sprezi politike i pravosudne europske mafije u združenoj pljački hrvatskog naroda! 

Ovakvo tumačenje za 200 000 kn mjesečno nema nikakve logike kao ni privatizacijske pljačke koje je ekipa za ovim stolom činila i zbog kojih su ovi domoljubi oštetili Republiku Hrvatsku te sakrili novac na tajne račune u austrijske banke. 

Ovim činom jasno je da je ovaj veliki Hrvat i domoljub stao na stranu lihvara i kamatara koji su radili nezakonito, te su prali novce i otimali građanima Hrvatske na prevaru nekretnine.
Također je zbog RBA mafije izvršeno preko 10 samoubistava među kojima ima i policajaca.

Pravosudni EU sistem je sistem pljačke i otimačine, bezumna država u državi, tko može zaraditi za ovakve debelokošce koji rade u interesu austrijske mafije koja je korumpirala i osiromašila državu Hrvatsku.

Sudac iz Hrvatske štiti RBA mafiju umjesto hrvatske građane koji ga plaćaju !?

Mora da nas Europa drži za velike debile ako nismo do sada shvatili EU birokraciju koja od nas želi napraviti čipirane, zombije i direktno prekršuje i ignorira hrvatski Ustav koji ne dozvoljava lihvarsku pljačku čije smo žrtve.

Ovaj sudac je preplaćen, koju korist ovakav birokrat daje Hrvatskoj i hrvatskom narodu?

RBA mafiju štiti i zemlja partner Hrvatske, austrijska ambasada o čemu je govorio i Domagoj Margetić.

Također su i otkriveni tajni računi hrvatskih političara u RBA zadrugama.

Za izdaju Hrvatskog Sabora sudac je nagradjen za suca Suda pri Sudu Europske unije odlučeno je u četvrtak na zatvorenom dijelu 43. sjednice Vlade RH.

https://www.iusinfo.hr/aktualno/dnevne-novosti/44533

Continue Reading

Diktatura

Plenković i Covid guraju Hrvatsku u bankrot pod diktaturu MMF i EU

Published

on

Nedavna situacija sa pekarom kamikazom te nevjerojatna pljačka i korupcija koja građane Republike Hrvatske kroz višestruke i svakodnevne skandale začuđava i brine razotkriva pravi razlog. Pravi razlog je da politika koja sve više liči i je diktatura, gura Hrvatsku pod sve veću centralizaciju i diktaturu Međunarodnog Monetarnog Fonda.

Građane Hrvatske se neumoljivo pljačka i kamatari najvećom kamatom u Europi dok se rasprodaje i rastura država. Cilj je preuzimanje kompletne imovine građane Republike Hrvatske te svih resursa Republike Hrvatske te stavljanje državu pod diktaturu nekadašnjih okupatora i kolonizatora koji istu politiku provode i danas.

Protu-ustavna rušenja referenduma, korumpirani suci koji provode samovolju i mjenjaju zakone po potrebama dnevne politke od Hrvata su napravili roblje, a od Hrvatske države koloniju srednjeg vjeka. Država bez proizvodnje čak i hrane u 21 stoljeću kada većina razvijenog svjeta putuje po Svemiru i radi robote umjetne inteligencije pokazuje svu promašenost i zaostalost politike u RH koja se provodi i danas.

Ne sankcioniranje kriminala i korupcije ojačalo je institucionalnu mafiju, a korumpirani suci djele pravdu uz proviziju !

Briselski namjesnici u institucijama RH služe isključivo svojim interesima i interesima svojih Briselkih gospodara! Hrvatsko pravosuđe je u službi korumpirane elite čiji gospodari sjede u institucijama Europske Unije.

Plenković ubrzava bankrot Hrvatske za interese svojih gospodara.

Djeljenje novih braniteljskih mirovina 30 godina nakon rata pokazuje jasno da mu je važno jedino zadovoljiti svoje gospodare i ostati na vlasti. To je put ka MMFu i jačoj EU centralizaciji.

prava slika Hrvatske vanjske politike – Plenkovića u EU parlamentu štipaju za zadnjicu

Politika MMF će biti politika koja će raditi za interese germanske EU aristokracije te će privatizirati hrvatske nacionalne parkove, otoke, rudna i prirodna bogatstva.

Migranti su već na granici u BiH i plan je u slučaju bilo kakovoga otpora stvaranje novih sukoba te skretanje pozornosti sa diktature i pljačke u kojoj se danas građani RH nalaze. Postepeno puštanje migranata ima za cilj stvarati nove sukobe i zamjeniti stanovništvo koje će se lakše kontrolirati bez tradicije, kulture i imovine.

Mafija je okupirala državu !

jednoglasni zakoni se ne provode

Masovna podrška pekaru kamikazi pokazuje da građani nemaju povjerenje u politiku i pravosuđe te misle da je opravdano na taj način se svetiti. Oporba nije ujedinjena i organizirana te nepruža pravi otpor.

Hrvatska jedna od resursima najbogatijih država Europe je pljačkom i političkim spletkama dovedena pred demografski, tehnološki, znansveni, kulturni, vojni idr. slom. Potrebno je buđenje nacionalne svjesti jer će u protivnom državu preuzeti europski bogataši i aristokrati dok će Hrvati biti rastjerani i protjerani.

Hrvati su u EU građani drugog reda!

Tri puta veće kamate i tri puta manje plaće pokazuju da je EU unitarizam puno gori čak i od onog Jugoslavenskog. Raspad Jugoslavije je završio u krvi, čini se da će raspad EU-a završiti globalnom eutanazijom nekim lažnim virusom! Pad eura i sistem koji se zasniva na krpanju neusješnih od Europe su napravili bolesno čedo sa velikim apetitom koje otkucava kao tempirana bomba, a srušiti će se kao kula od karata !

Raspad EU-a završiti će globalnom eutanazijom !

Ministar pravosuđa Republike Hrvatske (bez pravosudnog ispita) podnosi podnesak u EU instituciji o rušenju zakona koji je trebao zaštititi oštečenike od njemačke Raiffeisen mafije. EU zaštitila prevarante i kradljivce nekretnina u RH.

Continue Reading

Diktatura

Hrvatska nema vremena za reforme, potrebno je srušiti Plenkovića!

Published

on

Predsjednik i premijer, bivši komunisti i sljedbenici Marksizma misle da je Hrvatska njihovo vlasništvo, a ne da su sluge svih građana Republike Hrvatske.

Marksisti misle da je država dužna čovjeku osigurati stan, posao idr. oni zaziru od uspješnih individulaca koji u kapitalizmu predvode narod. Jasno se vidi iz izjava predsjednika Milanovića “Hrvatska država je vlasnik vaših života” i premijera Plenkovića “Ja mogu što hoću!” da oni misle da je država ta na kojoj marksisti mogu parazitirati.

Čemu ta mržnja prema postrojbama HOS-a ?

Premijer i predsjednik su za razliku od daragovoljaca HOS-a pred rat pobjegli u inozemstvo, tobože na studije prava. Pravo nije znanost to je masonska loža koja ima za cilj pružiti narodu privid da se u državi ne odigrava samovolja nekolicine Marksista zamotanih u šareni paket znanja, uspjeha, napretka i kapitalizma o čemo oni nemaju blage veze.

HOS-ovce se uporno gura u 1943 iako se rat vodio 91. Ono što su napočetku rata Marksisti koristili za huškanje naroda na rat, u to su hrvatski ratnici čvrsto vjerovali i takvu državu priželjkivali. Njima je obečana Švicarska, a danas živimo u afričkoj banana republici. Za to su najmanje krivi građani RH. Pravi krvici su lažni intelektualci nesposobni Marksisti na vlasti koji nemaju pojma o tome kako funkcionira kapitalizam. Oni i dalje provode komunizam i uzrok su velike patnje i problema hrvatskom narodu. Rasprodaju državu za svoj džep, a marksističke amoralne korumpirane institucije osiguravaju im legitimitet. Oni traže podobne, a ne sposobne i zato Hrvatska strmoglavo juri ka bankrotu i uništenju.

Hrvatska kao jedna od resursima najbogatijih država EU postala je sprdnja cijele EU. Gladni Hrvati bježe trbuhom za kruhom sa svoje djedovine dok im zapadna EU oduzima oranice, šume, naftu, ribu, banke, izvore vode, bjele žene idr.

Pravac politike u RH je pljačka i rasturanje Republike Hrvatske.

Gdje uspješni vide priliku podobni samo traže proviziju. Zašto Hrvatska ne obradi svoju zemlju i započne ekološku proizvodnju koju bi hoteli bili obezatni nuditi u svojim ponudama hrane. Ekološka hrana i medicinski turizam zadržali bi doktore koji bježe iz ove države kao kurve iz zapaljenog bordela. Medicinska marihuana koja je postala milijonski biznis u Makedoniji također bi mogla biti jedna od ekološki uzgojenih biljaka u Hrvatskoj. Za sve to Vlada nema sluha jer kako bi oni pljačkali u državi u kojoj svaki građanin nebi bio ucjenjiv poslom, psihuškom ili policijskim batinanjem. Nedavni potres u Petrinji je umalo završio hrvatskim Černobilom da se desio par mjeseci kasnije, jer su ljudi toliko neodgovorni i nesposobni da su umalo izgradili nuklearno spremište otpada na području kojemu su prethodno dali dozvolu za frakiranje i koje je podložno potresima.

Hrvatska više nema vremena potreban je snažan zaokret u politici RH.

Jedino što znaju ove komunjare na vlasti je marksistički kapitalizam koji teži monopolu što je samo po sebi apsurd i monopol je strog zabranjen u zemljama kao što je UK, čak postoje agencije nalik na FBI koji imaju za svhu prisluškivanje direktora tvrtki kako bi sprječili bilo kakav sukob interesa i monopol. Uzmite za primjer izjavu premijera Plenkovića o tome kako će Hrvatska otvoriti agenciju za booking apartmana te kako će time biti smještaj povoljniji za turiste. Vidi se kako uskogrudno i jadno razmišlja premijer. Umjesto da ponudom i visokom kvalitetom usluge osiguraju vraćanje turista koje ima strane agencije šalju svake godine on ide raditi na tome da agencije uskrati za proviziju! Jasno je da će svjetske agencije bez profita slati sve manje turista, a ionako jadna ponuda osigurati će da se turisti nikada nevrate. Dok istovremeno hrvatski umjetnici i kulturna umjetnička društva besposleno broje dane do iduće predstave dosada na hrvatskim plažama je neumoljiva. Osim jakog sunca na prevrućim plažama bez hlada hrvatska ne nudi ništa posebno čime bi turisti mogli ispuniti svoje vrjeme u Hrvatskoj uživajući u hrvatskoj kulturi, gastronomiji, narodnom plesu idr. Turisti su prava prilika hrvatskim proizvođačima da im ponude svoje proizvode kroz prikaz kulture i našeg načina života. Međutim u sezoni zarađuju jedino strani lanci koji velikim provizijama izbjegavaju čak i plaćanje poreza u RH.

Briselski poslušnici uzurpirali su vlast i neće sa nje samo tako otići jer bi to za njih značilo zatvor zbog veleizdaje i prikrivanje korupcije i kriminala

Da premijer i predsjednik grade EU karijere i da su podredili čitav narod i cjelu državu sebi pokazuje i krađa Ustavnih prava te sinhnorizirano spinovanje u vrjeme otkrivanja najvećih korupcijskih afera. Svjesno rade na štetu Hrvatske i njenog naroda i trebali bi odgovoarati zbog djela veleizdaje ali ne na marksističkim sudovima u Hrvatskoj koji provode njihovu samovolju nego na narodnom referendumu da im narod sudi dali su ili nisu izdali interese Republike Hrvatske za svoje sluganske EU karijere.

Plenković ukrao Ustavom zajamčen referendum

Kontinuirano medijsko bombardiranje i korištenje javnih medija kao osobnih servisa pokazuje da je nemoguće da do hrvatskih građana dopru bilo kakve suvisle informacije koje nisu u službi održavanja kriminalane marskističke hunte na vlasti. Dok opozicija broji sljedećeg dezertera tj. kupljenog predstavnika oporbe građani su toliko postali imuni i apatični na korupciju zbog konstantnih svakodnevnih afera da je to u potpunosti zabrinjavajuće.

Milošević bi manje zla nanio Hrvatskoj od markističke hunte koja je do temelja pobjegla sa ukradenim novcima u banke zapadne EU.

Da nas Europa krade sinkronizirano sa hrvatskim reformiranim komunistima pokazuje nadavni slučaj protu-ustavnog rušenja Škibolinog zakona koji je trbao zaštiti oštečenike Raiffeisen mafije. Iako je Vlada prvotno krenula putem zaštite oštečenika RBA mafije to je bila samo medijska obmana i taktičko odugovlačenje. Puštajući u medije borbu protiv kriminala dok su u isto vrijeme puštali bankare na zadnji ulaz Sabora samo pokazuje spregu svih zakonodavnih, pravosudnih i izvršnih okvira vlasti u sihnoriziranoj pljački i obmani naroda skupa sa institucijama Europske Unije.

BANKARI USLIKANI KAKO ULAZE NA ZADNJI ULAZ SABORA SA CRNOM TORBOM
JEDNOGLASNO USVOJEN ZAKON NE PROVODI SE ZBOG MAFIJE U INSTITUCIJAMA RH i EU

Sudkinja Mirela Rodin koja i sama živi pod hipotekom RBA zadruga umjesto provođenja zakona poslala upit EU sudstvu u kojem radi Siniša Rodin. Da ova dva suca povezuje nešta više od samog istog prezimena pokazuje i to da EU sudac Rodin sa plačom od 220 000 kn mjesečno iskoče iz paštete te plasira dezinformacije u korist RBA mafije te zastrašuje dužnike i prisiljava ih na nagodbe. Njegove tvrdnje da se radi ne radi o potrošačkim ugovorima su vrlo zlonamjerne i sa jasnim ciljem pljačke Hrvatske. Da se vidi da je on običan EU poltron i da nepoznaje niti samo pravo EU pokazuju sljedeći zakoni odredbe kao i činjenica da se zakoni pišu dvosmisleno kako bi se samovolja EU aristokrata provodila isto kao i samovolja hrvatskih reformiranih marksista i komunista:

Iako postoje neke odredbe i u EU pravu koji kriminaliziraju rad RBA zadruga sudac Rodin je poput pravog mrzitelja Hrvatske države i svih Hrvata odma krenuo sa napadima na hrvatski narod koji ga plaća 220 000 kn mjesečno. Zakačio se na dvosmislene paragrafe i postavio pitanje dali je netko potrošač ?!

DIREKTIVA 2014/17/EU Definicija potrošača trebala bi obuhvatiti fizičke osobe koje djeluju izvan okvira svoje trgovačke, poslovne ili profesionalne djelatnosti. Međutim, u slučaju ugovora s dvojnom svrhom, kada je ugovor sklopljen u svrhu koja je djelomično u okviru i djelomično izvan okvira trgovačke, poslovne ili profesionalne djelatnosti koju osoba obavlja te je svrha trgovačke, poslovne ili profesionalne djelatnosti toliko ograničena da u cjelokupnom kontekstu ugovora nije prevladavajuća, tu bi osobu također trebalo smatrati POTROŠAČEM.

Presuda suda EU C-774/19: „svojstvo potrošača proizlazi iz svrhe ugovora, a ne iz subjektivnog svojstva ili pozebnih znanja fizičke osobe“

Pitanje za suce Rodin kakve veze ima pargraf o potrošačima ako su ljudi sustavno varani, otete su im nekretnine te su kamate zelenaško velika da vrlo velika večina nije u stanju vratiti prevarantski kredit ? Dok su austrijanci dobili kamatu od 2% kamata u RH je dosezala i do 15%

Komunističko UDBAški Uskok je odbio krivične prijave iako postoje evidentni dokazi o varanju i zavođenju ljudi te dovođenja u zabludu. Taj isti USKOK je odbio i prijave o kriminalu u obnovi Petrinje.

Pravna struka je velika obmana neki filozof je rekao, što carstvo ima više zakona to je bliži njegov kraj, jasno je da se zakoni pišu dvosmisleno kako bi javnost držali u uvjerenju da oni imaju nekakva prava, ali kako to da nakraju uvjek kriminalci i lovaši izlaze kao pobjednici iz sudnica. Pravo je tu da samo održava privid jednakosti dok u suštini priglupi pravnici koji su posvetili život čitanju nekakvih članaka koji se cjelo vrjeme mjenjaju i dopisuju i rođenom čovjeku zvuče nerazumljivo iako su pisani na materinjom njegovom jeziku! Najveći paraziti hrvatskog društva koji su višestruko preplaćeni kako bi učinkovito i u potpunosti amoralano porobili narod.

DRUGI SA DESNA SINIŠA RODIN USLIKAN SA PRIVATIZACIJSKIM KRIMINLACIMA

Ovo je samo mali dokaz da nas EU sihnorizirano krade sa reformiranim hrvatskim marksistima!

Reformirani komunisti plivaju u kriminalu kao ribe u vodi

Da reformirani komunisti plivaju ko ribe u vodi u ovom kriminalu i korupciji stoji činjenica da se i sam predsjednik Mesić nakon otkrivanja tajnih računa sprema na bjeg u Bosnu i Hercegovinu. Njegovo tzv. pismo novom predsjedniku amerike Bidenu ima za svrhu stvoriti plodno tlo za bjeg jer njegova kćerka skriva 13 000 000 eura na tajnom računu u Austorji. Mesićev djed je i sam muslimanski Bosanac imenom Idriz i sada kada je razotkrivena njegova pljačka RH lukavo koristi političke odnose za bjeg i neprocesuiranje. Skandal sa odabirom skupljih a lošijih vojnih vozila Patria sa slabom točkom pokazuje da i on ima elemente za kaznenu prijavu radi veleizdaje.

NA TAJNIM RAČUNIMA U AUSTRIJI PREDNJAČI KĆI STJEPANA MESIĆA SA 13 000 000 eura

Da bi Milošević nanio manje zla Hrvatskoj to danas govore i brojni dragovoljci koji su i sami svjedoci okupiranja i rasturanja Hrvatske.

I sam Milošević je imao hrvabrosti se suprostaviti Europi i njenim prohtjevima, danas u sklopu Jugoslavije Hrvatska bi imala puno veća prava na tehnološki razvoj jer je EU okupacijom Hrvatska pristala na pravni okvir koji joj nameće EU pravo koje je dvosmisleno i pisano je da pogoduje zapadnim kapitalistima i rasturačima Hrvatske.

Europska okupacija je gora od Jugoslavije

Neki od tih prava su patentno pravo gdje se Hrvatskoj nameće pravo o upotrebi tehnoloških patenata zahvaljujući kojima se Kina primjerice obogatila jer ne poštiva takova prava, zatim pravo o tzv. slobodnom kretanju kapitala gdje se ilegalno prenošenje novca u torbama na pranje za talijansku mafiju naziva slobodnim kretanjem kapitala iako je i sam direktor banke August Walter već 2 puta bio suđen i oslobođen tj. blago kažnjen pod istim takvim pravima. I brojene korupcijske afere predsjednice EU komisije Ursule von der Leyen potvrđuju da je EU izrazito korumpirana mafijaška organizacija koja za cilj ima služiti interesima aristokratske i globalističke EU na štetu svega što diše Hrvatsko i za Hrvatsku.

Samo samostalna, suverena, matrijalno i duhom bogata Hrvatska država neće učiniti brojne žrtve i uništene ljudske živote nevažnima.

Hrvatska je protu-ustavno uvučena u EU jer Ustav RH propisuje da je potrebno najmanje 50 % izlaznosti svih hrvatskih birača, na referendum za EU je izašlo 43,51% posto birača !

Hrvati se trebaju pokloniti svim hrvatskim vojnicima, zatvoriti tu stranicu povjesti i okrenuti se budućnosti, inače će globalisti do temelja uništiti ovu našu državu. Hrvatski narod je najsiromašniji narod Europe, a mrtvački natalitet će Europa reješavati visokom imigracijom kojom će inflitrirati strance u vojsku i policiju baš kao što su infiltrirali briselske poslušnike i veleizdajnike u sam vrh Hrvatske države.

Šef Ustavnog suda ne poštiva Ustav o čemu svjedoči i Karolina Vidović Krišto koja ne dobija odgovore od premijera na postavljena pitanja.

Prema Ustavu predsjednik Ustavnog suda nemože se baviti nikakvim drugim zadaćama osim službe na Ustavnom sudu, no to ne sprećava Šeparovića bivšeg doušnika UDBAe i predsjednika Ustavnog suda da krši Ustav! Više o tome govori i Karolina Visović Krišto ovdje i ovdje.

Ustav Republike Hrvatske Članak 12:
Suci Ustavnog suda Republike Hrvatske ne mogu obavljati nijednu drugu javnu niti profesionalnu dužnost.

Austrijska ambasada sudjeluje u prikrivanju kriminala RBA zaduga o čemu svjedoči novinar Margetić

O patnji Hrvatskog naroda, hrvatskih bojovnika i robovskom odnosu Hrvatske u Novom svjetskom poretku.

I jaki napadi židovske zajednice čiji predstavnici su upravo vlasnici takovih zelenaških bankarskih organizacija koje za albansku i talijansku mafiju peru novac, na pozdrav Za dom spremni dok i sami rade etničko čiščenje u Gazi te nepoštivaju sporazume o nuklearnom naoružanju pokazuje o kakovoj se sili i kakovom se zločinu radi.

Brojni propisi i zakoni koje krši RBA mafija nisu uspjeli zaštiti građane od ove financijske terorističke organizacije

C 686/19 od 16. srpnja 2020. : vjerovnik pri odobravanju kredita ne smije postupati neodgovorno niti odobriti kredite bez prethodne procjene kreditne sposobnosti potrošača. Naime, on je dužan, u skladu s člankom 8. stavkom 1. Direktive 2008/48, u vezi s njezinim uvodnim izjavama 26. i 28., prije sklapanja ugovora o kreditu procijeniti kreditnu sposobnost potrošača. Cilj te obveze je, u skladu s uvodnom izjavom 26. te direktive, učiniti vjerovnika odgovornim i izbjeći da on kredit dodijeli kreditno nesposobnim potrošačima (vidjeti u tom smislu presudu od 5. ožujka 2020., OPR-Finance, C-679/18, EU:C:2020:167, t. 20.).Države članice trebale bi poduzeti odgovarajuće mjere za promidžbu odgovornih praksi tijekom svih faza kreditnog odnosa, uzimajući u obzir specifična svojstva svojih kreditnih tržišta. Te mjere mogu obuhvaćati, primjerice, pružanje informacija potrošačima i njihovu edukaciju, uključujući i upozorenja na opasnost od neispunjavanja obveze plaćanja i na prezaduženost.

Continue Reading
Advertisement

Komentari

Popularno